EPA

Hoće li napustiti Real?

Francuzi tvrde: Juventus ponovo zove Zidanea

Francuski mediji najavljuju da bi Zinedine Zidane na kraju sezone mogao otići s klupe Real Madrida.

Zidane se na Santiago Bernabeu vratio u maju 2018. godine, nakon što je prethodno osvojio uzastopno tri trofeja Lige prvaka, ali u posljednje vrijeme navodno se ne slaže najbolje s Florentinom Perezom.

Prema informacijama do kojih je došao le10sport.com, Zidane bi mogao po drugi put napustiti klupu 'kraljevskog kluba', a njegovo sljedeće odredište bi trebao biti - Juventus.

Isti izvor navodi da su čelnici Juventusa ponovo u kontaktu sa Zidaneom i da ga nagovaraju da preuzme posao Maurizija Sarrija, što i nije iznenađujuće ako se zna da je Francuz jedna od legendi Bianconera i da je kao igrač igrao nosio crno-bijeli dres od 1996. do 2001. godine.

"Zidane je potpisao ugovor s Realom do 2022. godine, ali sa klupskim gazdom se ne slaže oko daljnje strategije i moguće je da napusti klub", navodi se, između ostalog.

Potražite više informacija na temu Serie A:

'Stara dama' se nada da će joj pomoći i to što su Zidane i predsjednik kluba Andrea Agnelli u odličnim odnosima.

Eventualni Zidaneov odlazak bi bio veliki udarac za Real Madrid kojem je Juventus prethodno uzeo i Cristiana Ronalda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.