Davies ostaje u Minhenu

Mlada zvijezda potpisala s Bayernom ugovor do 2025.

Kanadski fudbaler Apphonso Davies potpisao je novi ugovor s Bayern Minhenom.

Isti će ga za aktuelnog šampiona Njemačke i lidera u Bundesligi vezati do ljeta 2025. godine.

Ovaj 19- godišnji igrač impresionirao je čelnike Bayerna igrajući na poziciji lijevog beka tokom ove sezone i nagrađen je novim ugovorom.

Davies je odigrao 21 utakmicu u Bundesligi ove sezone, postigao jedan pogodak, prije nego što je sezone prekinuta zbog virusa Covid-19.

Ovaj fudbaler je u Bayern stigao u januaru 2019. godine iz Vancouvera za cifru od 19,5 miliona eura i u međuvremenu je sebe promovisao u jednu od nadolazećih mladih zvijezda.

"Vrlo sam srertan. Bayern je jedan od najboljih klubova svijeta i za mene je ostvarenje sna igrati za ovakvu ekipu. Osjećam se lijepo od prvog dana ovdje. Želim s klubom osvojiti što je više moguće titula. To je u Bayernovom DNA", kazao je nakon potpisa novog ugovora mladi fudbaler.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.