Neuer razočaran u Bayern: "Muči me, ovo više nije klub kojeg znam"

Nema više povjerenja

Neuer razočaran u Bayern: "Muči me, ovo više nije klub kojeg znam"

E. Škorić

Nakon što su u medijima postali dostupni detaljni podaci iz razgovora o novom ugovoru, Manuel Neuer se nije libio napasti Bayern.

Gotovo cijelu deceniju 34-godišnjak brani boje Bayerna i pomogao je njemačkom gigantu u nastojanju da osvoji 18 trofeja od dolaska iz Schalkea 2011. godine, ali kako ulazi u posljednju godinu ugovora, postoji dosta trzavica između njega i čelnika kluba.

Navodno su razgovori u zastoju, Neuer traži petogodišnji ugovor, Bayern mu spreman dati najviše ugovor na dvije godine s mogućnošću produženja na još godinu dana.

"Svi razgovori koje sam vodio od 2011. godine uvijek su se vodili s velikim povjerenjem. Nikada ništa nije otkriveno", rekao je Neuer za Bild, dodavši:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ali sada su u medijima otkriveni i objavljeni detalji aktuelnih razgovora, koji često nisu ni istiniti. To me muči. Ne poznajem ovakav Bayern. Želim da igram ako budem zdrav, ali najvažnije mi je povjerenje. Jasno mi je da je suvišno tražiti petogodišnji ugovor, ali imam34 godine i ne mogu predvidjeti hoću li igrati do 39. godine".

Neuer je s Bayernom osvojio apsolutno sve, ali od naredne sezone na gol bi mogao Alexander Nubel, pojačanje iz ekipe Schalkea, odakle je prije desetak godina stigao i Neuer.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Earl
Jarane, pricas o nekom povjerenju, 2 godine si bio povrijedjen i u katastrofa formi , Bayern nije pomislio na zamjenu.. kad se Ter Stegen samo spomenuo kao moguci br 1 u reprezentaciji , citava uprava kluba je stala ispred tebe i branila te pred svima, znali su se ofirat u medijima da bi tebe odbranili... ali nema Bayern povjerenja u tebe..doveden je mlad golman, prpa odma i seres na sve strane... kapiten si Bayerna, ti se ne bi smio tako ponasat, razocarao si ti svoje navijace...
8 0
Mele
Nije svako Buffon, do 42 da brani, ti ces jos 3 godine i gotovo je..
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti