Ne želi manju plaću

Mesut Ozil rekao NE i postao izdajica: "Sramoto jedna!"

Edmir Škorić

Njemački veznjak Mesut Ozil odibo je smanjenje plaće i jedan je od trojice Arsenalovih nogometaša koji nisu pristali na 12 posto manju zaradu.

Arsenal je usljed pandemije koronavirusa kao i većina nogometnih klubova odlučio da smanji plaće svojim članovima. Ozil, koji zarađuje 400.000 funti sedmično, odbio je takav prijedlog, čime je izazvao bijes Piersa Morgana, velikog navijača Arsenala i TV voditelja.

"Srami se Mesute! Mladi igrači koji u usporedbi s tobom zarađuju sitniš su pristali na 12,5 posto manju plaću, a ti nećeš... Sramoto", napisao je Morgan.

"Zbog takvih kao ti uništen je ugled mnogim nogometašima. Ti zaslužuješ da ti se uništi ugled. Jedan si od najplaćenijih, a uglavnom sjediš i igraš PlayStation, a ne bi pristao na smanjenje. Sramoto", poručio je Morgan.

Bivši reprezentativac Njemačke je odigrao 23 utakmice i zabio je jedan gol uz tri asistencije, a nekoliko mjeseci unazad pisao se o njegovom odlasku iz Arsenala. Klub želi da ga se riješi, no Ozitu se ne ide, a nije ni čudno s obzirom na to koliko zarađuje na Emiratesu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.