Najplaćeniji igrač Arsenala odbija da mu se smanji plata!

Zarađuje 350.000 funti sedmično

Najplaćeniji igrač Arsenala odbija da mu se smanji plata!

A. Čaušević

Arsenal je u ponedjeljak saopštio kako je s prvotimcima, trenerom i stručnim štabom londonskog kluba postignut dogovor o smanjenju plate za narednih 12 mjeseci. 

Međutim, postoje fudbaleri koji se odupiru te odbijaju taj dogovor. Daily Mail navodi kako trojica Topnika među kojim je Mesut Ozil još nisu rekli definitivno da.

Ozil je sa sedmičnom platom od 350.000 funti najplaćeniji igrač Arsenala te će se s njim kao i sa još dvojicom saigrača u narednom periodu obaviti indvidualni pregovori.

Iskusni veznjak je ranije kazao kako je spreman na smanjenje plate, međutim želi da ga klub uvjeri da je u finansijskom gubitku zbog pandemije koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ozilov zastupnik Erkut Sogut je ranije kazao kako se odgađanje isplate plata čini logičnijim nego odbijanje jer smatra da klubovi još uvijek mogu ostvariti isti profit kao i prošle sezone.

Inače, ključnu ulogu o smanjenju plate s igračima imao je Arteta koji ih je uspio ubijediti da pristanu na dogovor. Novac će im biti plaćen u slučaju plasmana u Ligu prvaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samsung19
*****.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi