Arsenal svima 'kreše' plate, ali ne i mladoj zvijezdi
EPA

Dobija bogatiji ugovor

Arsenal svima 'kreše' plate, ali ne i mladoj zvijezdi

Kriza uzrokovana pojavom koronavirusa stvorila je probleme klubovima širom svijeta.

Kako bi nastavili neometano funkcionisati mnogi se odlučuju na rezanje plata, a izuzetak nije ni Arsenal, čiji su fudbaleri nakon pregovora pristali da im se primanja u jeku pandemije smanje za 12.5 posto.

Ipak, kako pišu engleski mediji, ta pravila ne važe za Arsenalovo zlato Bukayo Saku koji će uslijed krize dobiti novi, izdašniji, ugovor na Emiratesu.

Osamnaestogodišnji fudbaler se tokom ove sezone u potpunosti probio u prvi tim i opravdao povjerenje Artete. Tri gola i čak devet asistencija bili su dovoljni da reaguje i klupsko rukovodstvo te spremi Saki novi ugovor prema kojem će osjetno više zarađivati.

Prema nekim navodima, Saka danas prima platu od pet hiljada funti sedmično, što je, uspoređujući s onim što Ozil ima, najsitniji kikiriki.

Da će Saka još godinama igrati za Arsenal nada se i Mikel Arteta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Klub radi sve što je potrebno, vode se razgovori. Nadam se da ćemo to riješiti", izjavio je Arteta.

Za mladog fudbalera je već neko vrijeme zainteresovan Manchester United.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi