Čileanac ponovo u Bundesligi?

"Borussia Dortmund je itekako zainteresovana za Artura Vidala"

Čileanski fudbaler Arturo Vidal mogao bi se ovog ljeta vratiti u Bundesligu.

U Barceloni već neko vrijeme nije sretan i dosta se špekuliše o tome gdje će nastaviti karijeru.

Ako je vjerovati selektoru Čilea Reinaldu Ruedi, Vidal bi mogao nazad u Bundesligu, ali ne u Bayern Minhen već u Borussiju Dortmund koja je, prema riječima Ruede, vrlo zainteresovana da ga angažuje.

"Dortmund je veoma veoma zainteresovan za njega. Ali, za sada nema ništa konkretno i treba biti strpljiv s konačnom odlukom", poručuje Rueda za katalonski Sport.

Također dodaje kako postoji mogućnost i povratka u Italiju.

"Koliko ja znam, mogao bi se vratiti i u Italiju", dodaje on.

Uprkos svemu, selektor Čilea poručuje kako je Vidal zadovoljan u Barceloni, kako je novi trener zadovoljan s njim i kako klub ima sve što Vidalu treba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, ugovor Čileanca s Barcelonom važi do ljeta naredne godine i ovo će biti posljednja prilika za Katalonce da ga 'unovče'.

Osim Dortmunda, kao naredne destinacije pominju se ekipe poput Evertona ili Intera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.