Kultni Nou Camp mijenja naziv!

Po prvi put u historiji

Kultni Nou Camp mijenja naziv!

Admin Čaušević

Kultni stadion Nou Camp će po prvi put od svog otvaranja 1957. godine promijeniti naziv. 

Naime, Barcelona je odlučila da proda prava na naziv stadiona za jednu sezonu, odnosno takmičarsku godinu 2020/21. Kompletna zarada od sponzorskog imena bit će donirana u borbi protiv koronavirusa.

"Zarada će biti iskorištena kao fond za istraživačke projekte i globalnu borbu protiv pandemije", saopštili su iz Barcelone.

"Barcelona i fondacija Barca smatraju kako je u vrijeme humanitarne krize potrebeno iskoristiti sve resurse da se bore protiv pandemije koronavirusa i posljedica koje virus donosi", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonski klub je dugo vremena odolijevao i sponzoru na dresu, a prvi takav ugovor je potpisan 2010. godine sa kompanijom Qatar Foundation.

Inače, Španija je jedan od četiri zemlje koje su do sada zabilježile preko 20.000 smrtnih slučaja uslijed zaraze koronavirusom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gazija_debil
Stadion se zove Camp Nou a ne Nou Camp naucite vec jednom
1 2
Err
Biće kao unicef... Jedna godina u humanitarne svrhe da zavaraju narod, a onda milionima će liječiti to što su prodali dušu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi