Katalonci tvrde: Pregovori traju, Coutinho se vraća u Englesku!

Barcelona prodaje svoju zvijezdu

Katalonci tvrde: Pregovori traju, Coutinho se vraća u Englesku!

Edmir Škorić

Iako je trener Barcelone Quique Setien nedavno izjavio da računa na Philippea Coutinha, čini se da će Brazilac ipak ostati van Barcelone.

Coutinho je prije dvije godine napustio Liverpool i stigao u Barcelonu, ali je protekle sezone igrao na posudbi u Bayernu.

Setien je imao plan da ga vrati u tim, no očigledno su stvari drugačije. I sam Coutinho želi nazad u Englesku, a katalonski Sport tvrdi da je blizu transfera u - Chelsea.

Navodno je odlučan da zaigra u Londonu kod Franka Lamparda i da pomogne timu da pokuša da dođe do titule koju čeka od 2017. godine.

Kako se navodi u Sportu, Barca i Chelsea su počelo pregovore oko transfera, a kontakt je uspostavljen odmah kada se saznalo da Coutinho neće ostati u Bayernu, koji nije bio spreman platiti 120 miliona eura za otkup njegovog ugovora.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea radi na formiranju jakog tima koji bi izazvao Liverpool i Manchester City naredne sezone. Međutim, stvari neće biti lake za Plavce glede dovođenja Coutinha jer Barca ga je platila 160 miliona i neće htjeti da ga prodaju za manje od 90 ili 100 miliona eura.

Chelsea, doduše, nema namjeru trošiti toliko, ali vjeruje da imaju i druge faktore u njihovu korist: igračevu želju da se vrati u Englesku i Barcinu hitnost da ostvari zaradu kojom bi, između ostalog, uspjela da kupi Lautara Martineza iz Intera.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi