Stoper Zrinjskog i krilo Borca u šetnji Mostarom

Slobodan Jakovljević i Ivan Crnov: Treniramo, čekamo i nadamo se najboljem za sve nas!

Premijer Liga Bosne i Hercegovine je kao u ogromnom dijelu svijeta u stanju hibernacije i u iščekivanju je u kojem smjeru će se razvijati pandemija koronavirusa. 

Srećom, brojke u našoj zemlji, čini se, govore o tome kako smo na pravom putu a krizni stožer FBiH nedavno je ublažio mjere predostrožnosti te od jučer na prostoru Federacije nema policijskog sata.

Premijerligaši nestrpljivo čekaju odluku koja će im odskora donijeti mogućnost da nastave s treninzima, dakako u propisanim uvjetima, a nadamo se i skori nastavak domaćeg prvenstva. Na ulicama Mostara sreli smo dva dobro poznata lica. Stoper HŠK Zrinjski Slobodan Jakovljević, te krilo banjalučkog Borca u ugodnoj šetnji mostarskim ulicama koje su za promjenu, danas bile pune ljudi. Situaciju smo naravno iskoristili da nabrzinu i progovorimo koju o atkualnoj situaciji.

"Čekamo, treniramo, pa onda opet čekamo i to je to" - rezigniran je stoper Mostaraca Jakovljević i dodaje:

"Mi se pridržavamo našeg plana i programa te željno iščekujemo da se i kod nas kao u komšiluku donesu odluke da možemo trenirati. Naravno, pod ovim kontroliranim uvjetima. Željni smo treninga, igre i pomaka iz ove situacije. Čini se da sve ide nabolje, vjerujem da ćemo skoro na teren" - govori Jakovljević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Isto je i sa mnom" - govori Crnov koji se trenutno nalazi u Mostaru sa svojom obitelji.

"Treniranje, trčanje, individualno... iskreno, malo je postalo monotono, no tako je, kako je. Slobo je rekao sve. Želje su nam iste. Naravno, prioritet je naše zdravlje i zdravlje naših najbližih, no evo čini se da situacija ide prema boljem, tako da vjerujem da ćemo skoro na trening a potom i na utakmice" - dodao je krilni nogometaš Borca. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti