Jakovljević: Znali smo šta nas čeka, ali hvala Bogu u polufinalu smo

Defanzivac Zrinjskog nakon meča

Jakovljević: Znali smo šta nas čeka, ali hvala Bogu u polufinalu smo

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su večeras na svom terenu Tuzla City (2:1) i plasirali su se u polufinale Kupa BiH.

Zrinjski je poveo golom Slobodana Jakovljevića u 16. minuti, ali je Tuzla City poravnao na 1:1 sredinom drugog dijela. No, domaći u samom finišu preko Ćorluke dolaze do pobjede koja ih vodi u polufinale Kupa BiH.

Kapiten Plemića u ovom meču bio je Jakovljević koji je odigrao jako dobar meč i uspio je postići jedan pogodak. On je nakon utakmice izjavio da je Zrinjski zasluženo slavio.

"Jedna jako teška utakmica. Od početka smo znali šta nam je cilj i već dugo godina nismo u polufinalu Kupa i znali smo šta nam predstoji. Prvo poluvrijeme smo dominirali i zasluženo poveli. U drugom dijelu su oni iz jedne šanse izjednačili. Mi smo do kraja napadali i hvala Bogu pobijedili", rekao je Jakovljević i osvnuo se na derbi protiv Širokog koji se igra za vikend.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Svi znamo kako je to težak meč i kakav derbi u Hercegovini. Mi ćemo se pripremati do nedjelje maksimalno i vidjet ćemo šta će biti".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Ponisten cisti gol Tuzli, ko je kriv golmanu da izlazi van 16 metara, smiješno je da u Mostaru sudi sudija iz Citluka, a u Banja Luci sudi Banjalucanin sa adresom u Prijedoru, toliko o savezu
2 2
M00starskiRambo
Borac trenutno dere mahlukate sa Grbavice.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti