Postit će od kuće

Kako Salah "ubija vrijeme" do sehura?

Admin Čaušević

Mohamed Salahe je poznat kao fudbaler koji je izuzetno privržen svojim vjerskim uvjerenjima i redovno praktikuje post tokom mjeseca ramazana. 

Za razliku od prethodnih Salah ove godine neće igrati utakmice pa će u miru moći obaviti obaveznu islamsku dužnost, međutim istovremeno će morati ispoštovati i klupske obaveze.

Sjajni Egipćanin kao i većina muslimana će ovaj ramazan ispostiti od kuće. Prethodnih dana je na Instagramu objavio niz fotografija kako se priprema za sveti mjesec, a sinoć je otišao korak dalje.

Oko pola 3 iza ponoći je objavio fotografiju izuzetno intenzivnog treninga u svom domu čekajući vrijeme sehura, odnosno period kada se zaposti.

Inače, Salah je u proteklom periodo donirao stotine tona hrane i svježeg mesa stanovnicima njegovog rodnog sela kako bi u miru dočekali ramazan i izborili se s panedijom koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.