Štoper Reala o situaciji u kojoj je trenutno fudbal u Španiji

Varane: Živimo dan po dan...

Štoper Real Madrida Raphael Varane, koji je u subotu proslavio svoj 27. rođendan, je o životu o trenutnoj situaciji u Španiji govorio za zvanični sajt Francuske fudbalske federacije.

Španija je u karantini zbog pandemije koronavirusa još od prve polovine marta, a vanredno stanje u ovoj državi je na snazi već više od šest sedmica.

Real Madrid je posljednju utakmicu odigrao osmog marta. Bio je to poraz od Barcelone u El Clasicu.

Iako je želja mnogih suprotna, sve je više strahova da fudbalska sezona u Španiji neće moći biti završena na terenu. Cilj LaLige je okončanje sezone na "normalan" način, ali je u Španiji i dalje na snazi suspenzija fudbala do daljnjeg.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postoji nada da će uskoro biti saopšteni potencijalni datumi za povratak fudbalera treninzima, povratak u trening kampove svojih klubova. Ipak, na taj korak se i dalje čeka.

"Za sada nema datuma povratka", izjavio je Varane, pa nastavio: "Vidjet ćemo kada ćemo se vratiti u Madrid i nastaviti sa našim treninzima i igranjem utakmice, jer trenutno živimo dan po dan. Ne postoji ništa što je precizno i nije lako raditi - dugoročno. Živimo dan po dan", poručio je Varane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.