Pakleni plan Florentina Pereza: Je li vrijeme za nove Galaktikose?

Sprema se novi tim

Pakleni plan Florentina Pereza: Je li vrijeme za nove Galaktikose?

Edmir Škorić

U julu će biti navršeno 20 godina otkako je Florentino Perez prvi put sjeo na predsjedničko postolje Real Madrida.

Zagovornik galaktičke ideje planira da godišnjicu obilježi na veliki način - stvaranjem ponovo jednog od najjačih timova na svijetu.

Odlazak Cristiana Ronalda u ljeto 2018. godine ostavio je jaz koji do danas dan nije popunjen. Nakon dvije izuzetno neuspješne sezone, vođa Reala spreman je napraviti korake koji će Madriđane da vrate na vrh Evrope.

Očekuje se da Florentino Perez dovede dvije velike zvijezde svjetskog nogometa koji će zajedno s Edenom Hazardom i Vniciusom činiti kostur ekipe za budućnost i koje bismo mogli nazvati novim Galaktikosima.

Kylian Mbappe bit će prva meta. Francuz i Real koketiraju već neko vrijeme, a očekuje se da će Perez sljedećeg ljeta pokrenuti ofanzivu. Naime, Mbappeu ističe ugovor s PSG-om 2022. godine, a godinu dana prije isteka Perez vidi kao idealan trenutak za ublažavanje inače čvrsto zauzetih stavova Parižana da mlada superzvijezda nije na prodaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sljedeći na Perezovoj listi je norveški tinejdžer Erling Haaland, koji je u Salzburgu eksplodirao, a u Borussiji Dortmund samo nastavio potvrđivati svoje kvalitete i opravdavati epitete "čudo od djeteta". Očekuje se da u budućnosti Haaland bude uz sunarodnjaka Martina Odegaarda jedan od ključnih igrača Real Madrida, a tim će biti popunjen još nekim supertalentima kao što su Reinier, Rodrgyo, Federico Valverde...

Ovo je pakleni plan Pereza, koji stvara tim koji će dugi niz da bude u samom vrhu evropskog nogometa i koji će imati primat u Španiji pred Barcelonom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Joj sve neki Galakrikosi. Real pravi super tim, Juve pravi super tim, City, PSG, United, Chelsea, Liverpool, Barcelona **** te pa ko će gubiti a ko pobjeđivati. Sve Galaktikosi do Galaktikosa.
3 2
Martial9
A gdje je silni Luka jovic hhaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti