Promijenjeno pravilo

Timovi će moći koristiti pet izmjena, ali u sistemu 2+2+1

Admin Čaušević
Teme:

Do kraja maja i zvanično će biti potvrđena odluka da će timovi u nastavku sezone moći koristiti pet izmjena. 

To pravilo bi trebalo važiti i u sezoni 2020/21 s obzirom da će i naredne takmičarske godine raspored biti poprilično zgusnut.

"Očekuje nas naporan takmičarski kalendar, više utakmica tokom sedmice, a zdravlje igrača nam je prioritet. Ovim pravilom, mogu da se ublaže napori", navela je FIFA.

Međutim, treneri neće moći pauze praviti u pet intervala, već u tri, što znači da će se izmjene vršiti u sistemu 2+2+1, odnosno bit će dozvoljena tri zaustavljanja igre radi izmjene.

Kada su u pitanju utakmice u kojim bi se igrali produžeci timovi bi dobili pravo na još jednu dodatnu izmjenu što znači da bi trener za 120 minuta igre mogao promijeniti više od pola tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.