Ljetni prelazni rok neće početi 1. jula, FIFA u velikom problemu zbog igrača kojima ističu ugovori

Nemaju rješenje

Ljetni prelazni rok neće početi 1. jula, FIFA u velikom problemu zbog igrača kojima ističu ugovori

E. Čaušević

Pandemija koronavirusa stvorila je totalni haos u cijeloj Evropi što se tiče sportskih takmičenja.

Skoro sve fudbalske lige u Evropi su prekinute, te još uvijek nema tačnih datuma kada će se sezona nastaviti. Jasno je da će se cijelo ljeto igrati utakmice kako bi se završila sva takmičenja, ali to će dosta poremetiti pripreme za novu sezonu.

Naravno, dosta govora je oko toga kada će početi ljetni prelazni rok kojeg mnogi klubovi nestrpljivo čekaju. Također, nije poznato koliko će on trajati, ali je jasno da će i tu biti promjena.

Ljetni prelazni rok obično počne 1. jula, ali je pravni direktor FIFA-e, Emilio Garcia Silvero, poručio da je već sada jasno da ljetni prelazni rok neće početi tada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Veliki problem je i činjenica da mnogim igračima ističu ugovori ili posudbe s klubovima 30. juna, a bilo je priče da će oni automatski biti produženi do kraja sezone. No, Silvero je produžio da taj problem još uvijek nije riješen.

"FIFA ne može produžiti ugovore koji ističu 30. juna. Transfer rok neće biti isti kao prije i ne znamo kako će stvari funkcionisati. Jasno je da prelazni rok neće početi 1. jula kako je to običaj. Igračima kojima istekne ugovor bi se trebali vratiti u svoje klubove, ali prelazni rok neće tada biti na snazi i to neće biti moguće da urade. Očekujemo da će se i to riješiti kada dođe vrijeme", rekao je Silvero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi