Na račun Nogometnog saveza BiH FIFA će uplatiti 500.000 dolara

Pomoć nacionalnim savezima

Na račun Nogometnog saveza BiH FIFA će uplatiti 500.000 dolara

Edmir Škorić

Svjetska nogometna organizacija (FIFA) odlučila je pomoći svojim članicama, pa će tako 211 nacionalnih saveza dobiti avansnu uplatu u visini od 500.000 dolara.

Cilj je da se pokriju tekući troškovi za vrijeme globalne pandemije koronavirusa, a inače svi nacionalni savezi, uključujući i NFSBiH, imaju pravo na raspodjelu šest miliona dolara tokom četverogodišnjeg ciklusa između dva svjetska prvenstva.

Iz FIFA-e su saopštili da će sljedeću ratu, koja je trebala dospjeti u julu, isplatiti u narednim danima, zajedno s ostalim isplatama iz prošle godine.

Podsjećamo da je ranije iz FIFA-e naglašeno da će biti uloženo 2,7 milijardi dolara iz "crnog fonda" zbog vanredne situacije i pandemije koronavirusa koja je uveliko unazadila nogomet u cjelini.

Top Komentari

manijaci_____
Sace begic ferarija jednog da uzme
3 0
damke
Ako ikako mozete nemojte davati nasem savezu !
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi