Na kraju je sam bio junak

Florenzi: Samo jedan igrač Rome nije vjerovao u čudo protiv Barcelone

Edmir Škorić

Alessandro Florenzi se prisjetio povijesne utakmice Rome u Ligi prvaka protiv Barcelone.

Florenzi je sada u Valenciji na posudbi, ali nije ni sam siguran gdje će biti nakon što mu 30. juna istekne posudba.

"Trenutno sam u Valenciji i još nije jasno hoće li FIFA dozvoliti produženje posudbe nakon toga, jer mi istječe ugovor u junu, a sezona neće završiti ni do kraja jula", rekao je Florenzi.

Onda se podsjetio kako je Roma, nakon što je prvi meč izgubila s 4:1 od Barcelone, u revanšu napravila čudo i prošla dalje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

„Nakon poraza od 4:1 u prvoj utakmici, nismo se osjećali pobijeđeno. Nešto je bilo čudno. U ekipi je bilo nas 25, a 24 su vjerovali da možemo proći. Jedini koji nije vjerovao b io je Kostas Manolas. On je zabio gol. Jedini koji nije vjerovao napravio je čudo", istakao je Italijan.

Roma je tada slavila s 3:0, a Manolas je glavom ovjerio prolaz rimskog kluba u polufinale, no tamo je ispala od Liverpoola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.