Schick nema namjeru da se vraća u Romu

Želi ostati u Leipzigu

Schick nema namjeru da se vraća u Romu

E. Čaušević

Češki napadač Patrik Schick pred početak ove sezone otišao je u Leipzig na posudbu što je bio odličan potez.

Schick je odlučio da napusti Romu i prihvati ponudu Leipziga, a odlazak na posudbu u njemački klub za njega je bio pun pogodak. Schick je za ovaj klub odigrao 19 utakmica, te je uspio postići sedam golova i dodati tri asistencije.

Leipzig će imati priliku na kraju sezone da otkupi ugovor ovog napadača za 29 miliona eura, ali trenutno imaju cilj da smanje tu klauzulu zbog svega što je prouzrokovala pandemija koronavirusa.

U Leipzigu se nadaju da će Roma pristati na sumu od 14.5 miliona eura koliko su spremni da plate za Schicka kojem se očito baš i ne vraća u rimski klub.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Apsolutno mogu vidjeti sebe da ostanem u Leipzigu. Klub pokušava pronaći rješenje da otkupi moj ugovor i bit ću sretan ukoliko se to desi na kraju", rekao je Schick.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi