EPA

Nakon otkaza u Dinamu

Bjelica preuzima velikana: "Prihvatio je uslove"

Dojučerašnji trener Dinama Nenad Bjelica, po svemu sudeći, neće još dugo čekati na novi posao.

Bjelica je u proteklom periodu bilježio dobre rezultate sa 'modrima', ali kako su u međuvremenu zahladnili odnosi s klupskim rukovodstvom, razlaz je bio neminovan.

Na odlasku Bjelica je poručio kako mu je nakon 13 godina treniranja namjera da se okuša u nekoj od najjačih svjetskih liga ili u nekom renomiranom evropskom klubu, a ta želja bi mu se mogla ostvariti vrlo brzo, jer se za njegove usluge interesuje Fenerbahče.

Da nisu u pitanju samo glasine svjedoči i to što su vijest o eventualnom dolasku u Istanbul prenijeli svi značajniji mediji u Turskoj navodeći da je Bjelica prihvatio usmenu ponudu predsjednika Alija Koca.

"Stvar će biti riješena vrlo brzo. Bjelica je zadovoljan uvjetima koji su mu ponuđeni, a Fenerbahče neće nastaviti pregovore s ostalim kandidatima dok Bjelica ne ponudi konačni odgovor u razumnom roku", navode Turci.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navodno će Fenerbahče plaćati Bjelicu 1,5 do 2 miliona eura godišnje uz visoka očekivanja, jer klub u posljednje vrijeme ne bilježi baš najbolje rezultate, ni u Evropi, ni u domaćem prvenstvu.

Kao mogući kandidati za posao u Fenerbahčeu još se pominju Marcelino, Laurent Blanc te Marco Giampaolo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.