Dinamo održao prvi trening

Povratak na terene

Dinamo održao prvi trening

Edmir Škorić

Hrvatski prvak Dinamo Zagreb danas je održao prvi trening od početka pandemije koronavirusa.

U skladu s mjerama i propisima nadležnih institucija su nogometaši Dinama u grupama odradili trening.

"Dočekali smo treninge sa nestrpljenjem. Svi dijelimo emocije. Sve ide kako je planirano i u skladu sa uputstvima kako bismo zadovoljili sve kriterijume, da se zdravstveno osiguramo, da su razmaci adekvatni i ostalo", rekao je trener Igor Jovićević nakon treninga.

Po pet igrača u grupama odradilo je današnji trening.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Malo je teže tako koncipirati treninge jer postoji vid saradnje gdje igrači treba da budu blizu, ali prilagođavamo se. Zaželjeli su se lopte i siguran sam da će to svaki dan biti sve bolje", kazao je Jovićević, koji je nedavno naslijedio Nenada Bjelicu na klupi Modrih.

Trenirali su i bh. nogometaši Izet Hajrović i Amer Gojak. Za sada nije poznat datum nastavka HNL-a, no jedna od opcija je kraj maja.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi