Izbor koji je iznenadio mnoge

Šuker: Real Madrid je imao sjajnih napadača, ali zna se ko je ispred svih

Endin Čaušević

Davor Šuker je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača u Evropi, a mnogi ga pamte po sjajnim igrama u dresu Real Madrida.

Šuker je za kraljevski klub potpisao na ljeto 1996. godine i tu se zadržao tri sezone, te je s Realom uspio postati prvak Španije i Evrope. Za ovaj klub odigrao je 86 utakmica i zabio je 38 golova.

Sadašnji predsjednik HNS-a dao je intervju za Goal France u kojem je pričao o Real Madridu. On je priznao da je ovaj klub u prethodnih desetak godina imao odličnih igrača, ali da se jedan posebno izdvaja.

"Karim Benzema je fantastičan napadač. Ispisao je historiju u ovom klubu i za mene nema sumnje da je on jedan od najboljih igrača na svijetu. Napadače i dalje rangiramo po statistici koju ima, a Benzema je tu broj jedan za mene. Real je imao prethodnih godina odličnih igrača, ali Benzema je za mene najbolji", rekao je Šuker.

Benzema je u Real Madrid stigao na ljeto 2009. godine iz Lyona, te je u dresu kraljevskog kluba odigrao 501 utakmicu i postigao je 241 gol uz 133 asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.