"Kada smo čuli koliko traže za Modrića odmah smo se okrenuli i otišli"
Foto - EPA

Bivši skaut Lokomotiva

"Kada smo čuli koliko traže za Modrića odmah smo se okrenuli i otišli"

M. Šljivak

Luka Modrić je jedini čovjek koji je uspio prekinuti dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija u izboru za najboljeg fudbalera svijeta.

Hrvatski veznjak je nagradu za najboljeg dobio 2018. godine, ali ove sezone nije onaj star i sve mu sve više godine osjete na leđima.

Modrić je prethodnih godina mogao birati gdje želi igrati. Ipak, ostajao je vjeran Realu, no njegova karijera je mogla ići drugačijim tokom da je moskovski Lokomotiv želio isplatiti traženu cifru za njega.

Bivši skaut Lokomotiva Viktro Tiščenko otkrio je kako je klub iz Moskve silno želio Modrića.

"Gledali smo Modrića više puta na utakmicama Dinama. Skupa sa Seminom, koji je tada bio predsjendik kluba, išao sam na meč Hrvatska - Rusija u Zagreb i obojicu nas je oduševio. Bio je izuzetan talenat", rekao je Tiščenko.

Otkrio je i zašto je Lokomotiv odustao od Luke.

"Kada smo čuli koliko traže za njega odmah smo se okrenuli otišli. Dinamo je želio 14-15 miliona eura. Odlučili smo se za Petara Odemwingieja i ispostavio se to kao promašaj", rekao je on.

Modrić je iz Dinama otišao u Tottenham 2008. godine za 21 milion eura, a četiri godine kasnije iz Spursa u Real Madrid za 35 miliona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi