Kroos je bio na korak od potpisa za voljeni klub

Ne krije simpatije

Kroos je bio na korak od potpisa za voljeni klub

Admin Čaušević

Toni Kroos je već skoro deceniju među najboljim veznjacima svijeta, međutim njegovi fudbalski putevi su mogli otići u potpuno drugom smjeru.

Kroos je fudbalsku loptu počeo šutati u omladinskim kategorijama Hanse, a 2006. godine prešao je u juniorski tim Bayerna. Tada ga je silno želio i Werder, njegov voljeni klub.

Otkrio je to Klaus Allofs, nekadašnji direktor Werdera koji je u to vrijeme bio među najboljim njemačkim klubovima.

"Željeli smo Tonija, ali smo se na kraju morali zadovoljiti s njegovim bratom Felixom. On je veliki navijač Werdera. Divio se Johanu Micoudu. Nadali smo se da stvari s bayernom neće zavšiti dobro, pa bi prihvati našu ponudu, ali to se nije desilo", rekao je Allofs.

Odluka da prihvati Bayern ispostavila se pravom s obzirom da je poslije s ovim timom osvojio famoznu trostruku krunu 2013. godine, dogurao je i do reprezentacije Njemačke s kojom je bio prvak svijeta godinu kasnije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dosta dugo sam razmišljao. Imao sam ponudu mog kluba, Werdera koji nije daleko od Greifswalda mog rodnog krada. Na kraju sam je odbio. Mislio sam da je bolje da se sam snalazim", napisao je Kroos u svojoj autobiografiji prije nekoliko godina.

Sjajni Nijemac od 2014. godine s dosta uspjeha nosi dres Real Madrida. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi