Nevjerovatno, ali istinito

Koga briga za Čelikom? Ozat se u Turskoj javno hvali novim ponudama!

Admin Čaušević

NK Čelik prolazi kroz možda i najcrnji period u svojoj historiji. Dok je pod znakom pitanja opstanak zeničkog velikana, Umita Özata kao da boli briga za tim. 

Özat je zimus postavljen za novog trenera Čelika, a kada je u BiH proglašeno vanredno stanje bio je među prvim koji su "pobjegli" iz BiH. Vratio se u Tursku u iščekivanju informacija o nastavku prvenstva BiH.

U međuvremenu šišanjem i pjevanjem pod tuš kabinom uspio je nasmijati kako tursku tako i bh. javnost. Izgleda da se paralelno s tim istovremeno pripremao i za drugi posao.

Turski trener kao da je potpuno zaboravio da ima trenerski angažman u Čeliku. Tamošnjim medijim se prije nekoliko dana javno pohvalio kako ima ponude iz Azerbejdžana i Irana.

"Karijeru mogu nastaviti u Turskoj ili jednoj od susjednih zemalja. Prije širenja koronavirusa bio sam u Azerbejdžanu i Iranu te razgovarao s tamošnjim timovima", Ozitova je izjava koju je prenio azerbejdžanski Sportal.az.

SportSport.ba je danas najavio kako odlaskom Ajdina Olguna odlazi i Ozat. Turski mediji kao jedan od razloga 43-godišnjeg trenera koji je sa sedam klubova ispao u niži rang se spominje i nemogućnost da u BiH dobije radnu dozvolu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odlaskom Ogluna, a s njim zajedno i Ozata evidentno je da je u Čeliku došao kraj "turske ere" koja na Bilinom polju nije donijela ništa dobrog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.