Odlazak Aydina Olguna znači i odlazak Umita Ozata s klupe NK Čelik
Ozat je svojim kontraverznim ponašanjem skrenuo na sebe pažnju javnosti, ali ovaj stručnjak iz Turske nijedan meč nije sjedio na klupi Čelika zbog problema s papirologijom

Zeničani bi mogli dobiti petog trenera u sezoni

Odlazak Aydina Olguna znači i odlazak Umita Ozata s klupe NK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik prije šest dana ostao je bez predsjednika kluba Aydina Olguna. Ipak ostavku prvog čovjeka Zeničana mora zvanično potvrditi i Skupština kluba, te će se onda tražiti dalja rješenja kada je u pitanju klub s Bilinog polja.

Još nije poznato hoće li i kada će se tačno nastaviti Premijer liga BiH, ali ako se nastavi prvenstvo, nogometaši Čelika sigurno će imati novog šefa stručnog štaba.

Iako za to još nema zvanične potvrde, odlazak Olguna znači i to da na klupi Zeničana u nastavku sezone neće sjediti kontroverzni Umit Özat, koji je kako je preuzeo trenersku klupu crno-crvenih više skretao pažnju stvarima koji nemaju veze s nogometom, nego onime za što je doveden u Zenicu.

Podsjetimo da je sezonu na klupi Zeničana počeo Hasan Ozer, koji je odradio šest kola na klupi Čelika, zatim je došao Marko Babić, on se zadržao četiri utakmice, da bi ga na klupi naslijedio Slaviša Božičić, koji se u Zenici zadržao na sedam mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Umit Özat u zimskom prelaznom roku došao je na klupu Čelika, te postao četvrti trener Zeničana u ovoj sezoni, ali radi papirologije nijednu utakmicu od tri odigrane u drugom dijelu sezone nije sjedio na klupi Čelika.

Ako se prvenstvo nastavi, Čelik će po svemu sudeći imati i petog šefa struke u tekućoj sezoni, te će tako srušiti sve rekorde u BiH, a vjerovatno i u regionu kada je u pitanju promjena na trenerskoj klupi u jednoj takmičarskoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zmijuga.loma
Hoce li se vise ugasiti
1 2
Medo-Brundo
Joooj dosta vise
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi