Oporavak teče po planu

Zidane će moći računati na Hazarda ako se sezona nastavi?

Špnaski As danas piše da oporavak Edena Hazarda od posljednje teške povrede i operacije napreduje dobrim tempom.

Edeh Hazard je 5. marta u SAD-u operisao desni skočni zglob i od tada medicinski tim konstatno prati njegov oporavak. Kako piše As, Hazardov napredak je označen kao veoma dobar.

Navodno bi Eden Hazard uskoro trebao biti potpuno spreman i na raspolaganju treneru Real Madrida Zinedineu Zidaneu za nastavak sezone LaLige, koji bi se mogao desiti početkom juna.

As je došao do informacija da je Hazard prije nekoliko dana počeo džogirati i raditi sa loptom, što je veoma važan korak ka njegovom potpunom oporavku.

Zadovoljan je i selektor Belgije Roberto Martinez koji je istakao da je sreća što je Hazard operisan prije izbijanja pandemije novog koronavirusa, a za ofanzivca Real Madrida je svakako dobra stvar što je Evropsko prvenstvo odgođeno za 2021. godinu, pa sada ima šansu isto dočekati u punoj formi (ukoliko u narednoj godini na bude imao novih težih povreda).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.