Kako je igrati na stadionu Santiago Bernabeu? "Utakmica počinje, a ja povraćam"

Sjećanje na kultni susret

Kako je igrati na stadionu Santiago Bernabeu? "Utakmica počinje, a ja povraćam"

Admin Čaušević

Jednu od najvećih pobjeda u svojoj novijoj historiji Arsenal je ostvario 2006. godine kada je u gostima s 0:1 pobijedio Real Madrid. 

Pobjednika u prvom susretu osmine finala Lige prvaka sjajnim golom iz 47. minute odlučio je Thiery Henry. Od tog meča je prošlo 14 godina, ali Philppe Senderos još ga se sjeća kao da je bio jučer.

Senderos je u podcsatu pod nazivom "In Lockdown" ispričao neke od detalja. Švicarac se postidio atmosfere i bio je toliko nervozan da je počeo povrćati kada je utakmica počela.

"Sjećam se te utakmice i cijelog dana na Bernabeu stadionu jer sam tada bio najviše nervozan u životu. Počeo sam da povraćam kad je sudija dao znak da uakmica počne. Živio sam san, ali sam se i postidio zbog atmosfere", kazao je Senderos koji je tada imao 21 godinu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Igrajući za Arsenal protiv Reala na Santiago Bernabuu ispunio sam dječački san. Želio sam da se ispuni i doživio sam ga. To mi je jedna od najdražih uspomena, bez obzira što sam povraćao."

Inače, Senderos je na tom susretu za zadatak imao da čuva ni manje ni više nego legendarnog Ronalda Nazaria da Limu. Dvije sedmice kasnije u Londonu je bilo 0:0 pa su Topnici prošli dalje. Na kraju su u finalu izgubili od Barcelone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi