Jedna sezona u Realu bila mu je dovoljna da danas tvrdi kako su "samo bijelci uspijevali u Madridu"

Smatra da je rasizam postojao i u Realu

Jedna sezona u Realu bila mu je dovoljna da danas tvrdi kako su "samo bijelci uspijevali u Madridu"

Edmir Škorić

Bivši igrač Real Madrida Freddy Rincon govorio je o tome kako se suočio s rasizmom u jednom od najvećih klubova na svijetu.

Real nije klub koji je imao puno problema s rasizmom u svojoj povijesti, no Rincon tvrdi kako je tamnoputim igračima ipak bilo teško uspjeti u Madridu i da ih je boja kože zapravo sputavala na putu do visina.

"Morate biti bijeli da biste postali veliki igrač u Real Madridu. U svakodnevnom životu u Madridu nisam patio od rasizma, ali da, bilo je teško okruženje u najboljoj momčadi svijeta", priznaje Rincon, pa nastavlja:

"Situacija je bila vrlo teška za Jorgea Valdana (glavnog trenera Real Madrida od 1994. do 1996.), bilo je dosta pritisaka. Ali, vrlo sam mu zahvalan što me natjerao da odrastem kao igrač i kao osoba", poručio je Kolumbijac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kolumbijac je za Real Madrid igrao u sezoni 1995/96 i upisao je 21 nastup, a u karijeri je još nosio dres Napolija te brazilskih klubova Palmeiras i Corinthians.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Austinpowers
ovim crncima kad god nesto ne valja okrenu na rasizam i tako se tjese sto su manje vise neuspjesni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi