Šta će biti sa Prvom ligom FBiH?

Federalni prvoligaš se oglasio: "Prihvatamo sve osim nastavka odigravanja utakmica"

Samir Mlaćo

Još uvijek nije poznato da li će se prvenstvo u Prvoj ligi FBiH nastaviti.

Više informacija očekuje se u narednim danima, no veliko je pitanje da li je regularno da se prvenstvo prekine iako je u drugom dijelu sezone odigrano jedno kolo.

Klubovi zbog nepostojanja sistema, netransparentnog rada i preživljavanja iz sezone u sezonu, sada su u teškoj situaciji. Većina ih je za prekid prvenstva, što je gledano iz sportskog aspekta potpuno razočaravajuće.

Zvijezda Gradačac je prvi klub koji je javno odlučio da iznese svoje mišljenje. U Gradačcu smatraju da prvenstvo treba biti okončano.

Navode je nemoguće sačuvati zdravlje svih učesnika u takmičenju, a pozivaju se i na finansijski aspekt koji će donijeti klubova velike probleme i udare na budžet.

"Na osnovu svega toga, Upravni odbor je zaključio da nastavak takmičenja nema svrhe i potrebe, a naročito ako se utakmice budu igrale bez prisustva gledalaca. Prihvatamo bilo koji model okončanja sezone 2019/20, osim nastavka odigravanja utakmica", stoji između ostalog u saopštenju Upravnog odbora NK Zvijezda koje možete pročitati u nastavku.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.