Povratak treninzima

I Bologna se vraća: Od utorka Mihine trupe u pogonu, ali bez srbijanskog stručnjaka

Edmir Škorić

Nakon Sassuola, Bologna je drugi klub Serije A koji je najavio povratak treninzima.

Klubovi iz pokrajine Emilia-Romagna dobili su među prvima dozvolu za treniranje, pa će tako Sassuolo i Bologna početkom naredne sedmice početi s pripremama za povratak sezone.

Trener Siniša Mihajlović neće biti prisutan i prisustvo nije obavezno, ali će njegovi asistenti prema njegovim uputama povesti igrače u prve treninge usljed pandemije koronavirusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Parma i SPAL također imaju mogućnost da treniraju, no oni će pričekati dok se ne dogovore odgovarajući zdravstveni protokol.

Podsjećamo da bi ostali klubovi, među kojima Juventus, Inter i Lazio te Milan i Roma, trebali da počnu s treninzima tek 18. maja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.