Foto - EPA

Aguero ispričao priču

Jedan ljekarski savjet promijenio je život Agueru: Rekao mi je to, a ja sam pomislio 'auuuu'

Midhat Šljivak

Sergio Aguero već devet godina nosio dres Manchester Cityja.

Omaleni Argentinac postao je apsolutna legenda Građana, a tvrdi da je na vrhunskom nivou ostao jer se odrekao roštilja i argentinskog bifteka zbog kojih je dobija na kilaži.

"Mislim da je to bilo između 2013. i 2016. godine. Nisam mogao dobro da se prilagodim ishrani, osjećao sam vrtoglavice na terenu i znao sam da nešto moram mijenjati. Upoznao sam italijanskog doktora i u razgovoru s njim sam promijenio mišljenje. Rekao mi je da samo jednom nedjeljno jedem meso i nije mi bilo drago zbog toga. Pomislio sam: Auuuu", rekao je Aguero za TyC Sport i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Padao mi je pritisak tokom utakmica i osjećao sam se loše. Svi su govorili da je to od pilula i lijekova protiv upala. Uvijek sam to uzimao i na kraju je sve bilo zbog težine. Imao sam viška, a pola kilograma u fudbalu čini razliku. Trenutno sam na 79,5 kilograma, a tada sam imao 82.3", istakao je Argentinac.

Kun je za City nastupio 368 puta i postigao je 254 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.