Čekaju se rezultati za još tri ekipe

U srijedu odluka o datumu nastavka Bundeslige: U 14 klubova nema zaraženih

Endin Čaušević

Njemački klubovi uveliko se pripremaju za nastavak Bundeslige, a prethodnih dana radi se na tome da svi igrači budu testirani.

Alarm se upalio prije nekoliko dana nakon što su testiranja obavljena u Kolnu gdje se pokazalo da su dvojica igrača i jedan fiziotarapeut zaraženi koronavirusom. No, klub je poručio da to nije problem da se nastavi trenirati.

Njemački mediji pišu da su testiranja nastavljena i u ostalim klubovima, te da je situacija zadovoljavajuća. Prema posljednjim informacijama obavljena su testiranja igrača u 14 klubova i niko nije bio zaražen.

Bild piše da se čekaju rezultati iz Leipziga, Borussije Monchengladbach i Augsburga. Također, klubovi su dobili i poseban protokol oko pandemije kojeg se moraju pridržavati kada se sezona nastavi.

Također, Bild ističe da će se u narednim danima razmatrati odluka oko nastavka Bundeslige kada bi trebao biti poznat zvaničan datum. Čekaju se još rezultati ostalih klubova, ali su odlične vijesti da u 14 timova niko nije zaražen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Očekivanja su da bi se sezona mogla nastaviti u najboljem slučaju 16. maja, a sastanak na kojem će se pričati o tome s kancelarkom Angelom Merkel će biti održan u srijedu.

Klubovi u Njemačkoj već neko vrijeme treniraju u manjim grupama i jasno je da su u zadovoljavajućoj fizičkoj formi. Zbog toga nemaju ništa protiv da sezona starta već 16. maja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.