Werner: Radije bih išao u inostranstvo nego u Bayern

Želi novi izazov u karijeri

Werner: Radije bih išao u inostranstvo nego u Bayern

Endin Čaušević

Njemački reprezentativac Timo Werner na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti ekipu Leipziga.

Werner već neko vrijeme pruža odlične partije u dresu ovog kluba čime je skrenuo pažnju mnogih evropskih timova. U posljednje vrijeme najviše se povezivao s prelaskom u Bayern, ali do tog transfera će teško doći.

Naime, Werner je u razgovoru za Bild izjavio da će sigurno napustiti Njemačku ukoliko odluči da ide iz Leipziga što znači da nije previše zainteresovan da karijeru nastavi u dresu minheneskog kluba.

"Bayern je sjajan klub i o tome nema govora. Hansi Flick je pokazao da je jako dobar trener. Ipak, ukoliko budem mijenjao klub radije ću ići negdje u inostranstvo nego u Bayern. Želim da se okušam u nekoj drugoj ligi i to bi bio pravi izazov za mene", rekao je Werner i dodao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Međutim, ne insistiram na odlasku jer i klub čeka ponudu kojom će biti zadovoljan. Ovdje se osjećam odlično, a kada dođe ponuda koja će biti ok za obje strane onda ćemo pričati dalje".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi