Zabrinuli se

Fanovi Michaela Jordana u strahu zbog izgleda njegovih očiju: Je li to znak ozbiljne bolesti?

Edmir Škorić

Fanovi legendarnog Michaela Jordana zabrinuti su zbog izgleda njegovih očiju tokom posljednjih intervjua.

Trenutno svijet uživa u serijalima "Posljednji ples" koji se emituje u čast velikog Jordana i u tom serijalu moguće je vidjeti neke stvari koje ranije nisu objavljivane, a tiče se bogate karijere nekadašnjeg košarkaša Chicago Bullsa, kao i njegovog privatnog života.

Jordan gotovo uvijek ima "mutne" oči - crvenkaste i žućkaste tokom nedavno snimljenih intervjua i to bi mogao biit znak da Jordan ima ozbiljne zdravstvene probleme poput otkazivanja jetre ili žuitice.

"Znam da u ovom trenutku imamo puno drugih problema, ali je li još netko zabrinut zbog Jordanovih žutih očiju? Izgleda da mu jetra propada", napisao je jedan od fanova, zabrinut za zdravlje Jordana.

[apester]

[/apester]

Bilo je ogromnih nagovještaja da Jordan ima problema s alkoholom i neprospavanim noćima. Međšutim, oftamolog iz New Yorka smatra da se ne radi o nekoj bolesti.

Njujorški oftalmolog Gary S. Hirshfield objasnio je kako je “najčešći uzrok da bjelina očiju poprimi smeđu boju i ponekad mrlju u boji kod Afroamerikanaca melaninski pigment na površini tkiva oka, poznato kao skler i konjunktiva.” Hirschfield dodaje da je takvo stanje dobroćudno i da se “ponekad može pobrkati sa žutom bojom bjeloočnica koje mogu biti znak bolesti jetre”.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.