Chamberlain Jordanu: Zbog mene su mijenjali pravila da ne dominiram, a zbog tebe da dominiraš

Isiah Thomas tvrdi da je legendarni Wilt rekao Jordanu

Chamberlain Jordanu: Zbog mene su mijenjali pravila da ne dominiram, a zbog tebe da dominiraš

Prikazivanje dokumentarca "The Last Dance" ponovno je legendarnu generaciju Chicago Bullsa iz devedesetih godina vratio na svjetla pozornice kao i na naslovnice. 

"Posljednji ples" ruši sve rekorde gledanosti na ESPN-u, a svaki detalj o Bullsima i Jordanu danas se nakon više od 20 godina izvlači na površinu.

Legendarni bek Pistonsa Isiah Thomas nikada nije podnosio Jordana, kao ni Jordan njega. Njihovi epski mečevi krajem osamdesetih nerijetko su završavali fizičkim obračunima, a Bad Boysi iz Detroita su upravo i preko Bullsa otišli do kraja 1989. i 1990. Također, Pistonsi su Bullse izbacili i 1988.

Prije nekoliko dana Thomas je pričao s novinarom Foxa Chrisom Broussardom i u tom razgovoru ispričao da se legendarni Wilt Chamberlain jednom susreo s Jordanom i da mu je rekao slijedeće:

''U moje vrijeme su promijenili pravila kako ne bih još više dominirao, a kasnije su ih opet promijenili samo da bi ti mogao biti najbolji.''

Naime, NBA liga prije nije tjerala šutere slobodnih bacanja da ostanu iza linije sve dok lopta ne dira obruč, no to je promijenila zbog fizičke dominacije jedinog čovjeka koji je u povijesti NBA lige u jednoj utakmici ubacio 100 poena. Chamberlain je bio toliko atletski ispred konkurencije da je uredno hvatao svoje promašaje i lagano ih zabijao. Kasnije je to pravilo ukinuto i igrač nije smio krenuti na skok sve dok lopta ne dotakne obruč.

Top Komentari

dinass
Glupost
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi