"Kobe dvije sedmice nije progovorio ni riječ, a kada je Jordan došao ubacio mu je 55 poena"
Foto - USA Today Sports

Jordan ga smatrao kopijom

"Kobe dvije sedmice nije progovorio ni riječ, a kada je Jordan došao ubacio mu je 55 poena"

M. Šljivak

Pokojni Kobe Bryant definitivno je jedan od najvećih košarkaša svih vremena.

Njegova radna etika bila je međutim ono što ga je izdvajalo. Uvijek je radio žešće i jače od svih, a uzor mu je uvijek bio Michael Jordan.

Imao je Kobe nekoliko susreta s Jordanom, a prije nešto više od 17 godina je protiv Washington Wizardsa uspio ubaciti 55 poena.

Tadašnja zvijezda Wizardsa Gilbert Arenas ispričao je šta je Kobeja natjeralo da se protiv Jordana još više potrudi i da ga uništi.

"U Washingtonu ga je Jordan pobijedio, a zatim ga je potapšao po stražnjici s riječima: Možeš obući te tenisice, možeš me kopirati, ali nikad nećeš biti kao ja. To mu je doslovno rekao.", priča Arenas i nastavlja:

"Zbog toga Kobe nije pričao sa ostatkom tima čitave dvije sedmice. Samo je šutio, a Phil Jackson se pitao šta se dešava s njim, je li ljut? Zatim im je ispričao Jordanove riječi da ga uvijek može kopirati, ali da nikad neće biti kao on. Svi su znali šta će se desiti nardni put kada bude igrao protiv Jordana. Kada je MJ došao u Los Angeles, Kobe mu je strpao 55 poena", priča Arenas.

Kobe je godinama nakon toga bio nezaustavljiv i istinska šteta je što je otišao prerano.

Top Komentari

dinass
Bravo Kobi utrpo si 55komada covjeku od 40godina.Koji je to bolesnik bio i solista,on je unistio duo sa Sakom i zbog toga nije stigao MJ po broju prstenova. U najboljim godinama bi ga MJ unistio a onda mu reko:"Usuti mala kuckice".Pobjedio ga je sa 40godina a i u ovoj utakmici je bio odlican
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi