James Worthy: LeBron je nevjerovatan, no Michael Jordan je najveći košarkaš ikada

Nekadašnje sjajno krilo Lakersa

James Worthy: LeBron je nevjerovatan, no Michael Jordan je najveći košarkaš ikada

James Worthy košarkaš je koji je skupa s Magic Johnsonom i Kareem Abdul Jabbarom pisao jedne od najsvjetlijih stranica u povijesti LA Lakersa. 

Ovo sjajno krilo s timom iz Los Angelesa osvojilo je tri naslova prvaka NBA lige 1985, 1987 i 1988 godine dok se u posljednje osvajanje naslova 88 godine u povijest upisao i kao najkorisniji igrač finalne serije. 

Worthy je u studentskim danima nastupao za North Carolinu skupa s Michaelom Jordanom a ovih dana je u jednom podcastu govorio o usporedbi LeBron Jamesa i "Mr. Aira", te dilemi ko je najbolji svih vremena.

"Iskreno, nikada u ligi nismo vidjeli fizikalije kakve ima LeBron. Po tome je prepoznatljiv otkada je došao u NBA ligu. Čovjek bi komotno sada mogao zaigrati za Dallas Cowboyse i to siguran sam, na vrhunskom nivou. No ako moram birati reći ću da je Jordan najveći koji je zaigrao ovu igru. Igrao sam i s njim i protiv njega, on je ipak nešto drugo u odnosu na sve" - kategoričan je bio trostruki NBA prvak James Worthy. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi