Prisjetio se najtežih trenutaka karijere

Melo: Dotakao sam samo dno

Edmir Škorić

Američki košarkaš Portlanda Carmelo Anthony govorio je o najtežim trenucima u svojoj karijeri.

Anthony je igrao za veliki broj timova kao što su Denver, New York, Oklahoma i Houston. Nakon Rocketsa je ogidnu dana bio bez kluba, pa karijeru oživio kod Jusufa Nurkića u Portlandu.

"Dotakao sam samo dno. Emotivno sam bio uništen i morao sam da izgradim svoju ličnost od nule. U Houstonu sam proveo samo devet utakmica i morao sam da se naviknem da ulazim s klupe. Slabo ko može da shvati kroz šta sam psihički prolazio i koliko sam napredovao da bih bio ovdje gdje sam sada", priznao je Melo.

Prije sedam godina bio je najbolji strijelac NBA lige, ali nikada nije uspio da osvoji naslov.

Do prekida sezone zbog pademije koronavirusa imao je prosjek od 15,3 poena, 6,4 skoka i 1.6 asistencija po meču, dok je tokom cijele karijere na učinku od 23.6 poena, 6.5 skokova i 2.9 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.