Ben Wallace branio Miličića: da smo draftirali Carmela nikad ne bismo osvojili titulu!

Stup obrane šampionske generacije Pistonsa

Ben Wallace branio Miličića: da smo draftirali Carmela nikad ne bismo osvojili titulu!

Srpski umirovljeni košarkaš Darko Miličić nedavno se opet našao u centru pažnje NBA javnosti kada se u video razgovoru između Carmelo Anthonyja i Dwayne Wadea Anthony navodno nije mogao sjetiti ko je bio ispred njega na draftu 2003. godine. 

Lebron James i Darko Miličić su bili jedini ispred Carmela na draftu 2003. što je očigledno velika rana slavnom Melu koji je to pokazao upravo u razgovoru sa Wadeom pred velikim brojem gledatelja.

Miličić je nakon svega putem srbijanskog portala Blicsport odaslao gentlemansku poruku za NBA ligu koja je glasila "Vi ste zvijezde a ja poljoprivrednik", u obranu srpskog košarkaša stao je njegov bivši suigrač, četverostruki najbolji obrambeni igrač lige Ben Wallace. 

"Da smo stvarno na draftu uzeli Mela, iskreno ne mislim da bismo ikada osvojili titulu. On bi htio igrati odmah. A taj stav u sebi nosi potencijal da iz temelja naruši timski duh. To što smo mi draftirali Darka dovelo je do toga da on dođe i kaže 'Nisam spreman da igram u ovakvoj ekipi'. A kada je on to uradio, kada je prihvatio svoju ulog, to nam je pomoglo da narastemo kao tim, da budemo jači i, na kraju krajeva, osvojimo prsten" - rekao je Wallace.

Na tome se nije zaustavio, već je dodao da je ekipa Pistonsa iz 2004. ostala upamećena kao jedna od rijetkih koja je došla do titule bez neke velike superzvijezde, jer je imala generaciju vrlo dobrih košarkaša kao što su Chauncey Billups, njegov prezimenjak Rasheed, Richard Hamilton, te Tayshawn Prince koji je u čuvenom play offu meču sa Indijanom blokirao legendarnog Reggie Millera na kraju utakmice i pomogao Detroitu da nastavi šampionski pohod.

Top Komentari

E.Car
Sjećam se ove ekipe Detroita, igrali su odbranu ko ludi. Šampioni su postali zahvaljujući treneru koji je od nekoliko prosječnih košarkaša napravio sinonim dobre igre u odbrani.
2 0
Edin Merlin
Strasni Big Ben !!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije