FIFA na zadatku

Sporting se izjasnio: Sampdoria neće dobiti novac od transfera Brune Fernandesa

Endin Čaušević

FIFA je prije nekoliko dana potvrdila da istražuje transfer Brune Fernandesa iz Sportinga u Manchester United.

Portugalac je oduševio navijače Uniteda svojim igrama nakon što je u januaru stigao iz lisabonskog kluba. No, sada su se pojavili problemi zbog ovog transfera nakon što je žalbu podnijela Sampdoria za koju je nekada Fernandes nastupao.

Naime, iz Sampdorije smatraju da trebaju dobiti određeni iznos od Sportinga nakon transfera u United. Fernandes je na ljeto 2017. godine iz Sampdorije prešao u Sporting, a italijanski klub tvrdi da u ugovoru stoji da im Sporting mora isplatiti 10% iznosa od narednog transfera ovog igrača.

Fernandes je u United prešao za oko 50 miliona eura, a prema tome bi Sampdoriji pripalo oko 4.6 miliona eura. Međutim, nakon svega oglasili su se iz Sportinga i poručili da neće isplatiti novac italijanskom timu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sampdoria nema pravo na novac od ovog transfera Brune Fernandesa jer to uopšte nije dogovoreno. U našem dogovoru je bilo da će 10% pripasti Sampdoriji ako ga mi prodamo na ljeto 2018. godine. To se nije desilo i jasno je da od tada ta klauzula više ne važi", poručili su iz Sportinga.

No, pored svega FIFA će dati konačnu riječ na sve to kada istraže šta se u stvari dešavalo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.