Zabaleta otkriva šta se dešavalo u Cityju 2008. godine

"U svlačionici smo počeli pričati kako će u klub doći Messi i Ronaldo"

Argentinski desni bek Pablo Zabaleta (35) otkrio je neke zanimljive detalje iz svlačionice Manchester Cityja iz vremena kada je tek došao u klub.

Podsjetimo, Zabaleta je postao član Građana u vrijeme kada je Abu Dhabi grupa tek završavala posao oko preuzimanja kluba.

Samo nekoliko dana nakon njegovog dolaska stigao je i Robinho iz Real Madrida koji je plaćen čak 40 miliona funti. Zabaleta kaže kako se u to vrijeme zabrinuo da na Etihadu neće biti ni šest mjeseci, a u svlačionici su počele razne šale.

"Deset dana nakon mog dolaska, kupovina kluba od strane ljudi iz Abu Dhabija je završena", kaže Zabaleta za La Nacion i dodaje: "Četiri dana kasnije, oni su uložili 40 miliona funti za Robinha i ja sam rekao: 'Šta sada da radim? Ovdje neću ostati ni šest mjeseci'. Uzeli smo to kao malu šalu... u svlačionici smo već počeli pričati kako će doći Ronaldo i Messi".

Zabaleta je bliozu kraja karijere i često razmišlja o tome, ali poručuje kako je zbog pandemije koronavirus zbunjen i trenutno ne zna šta da radi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razmišljam o tome svaki dan. Ustanem i pomislim 'Je li ovo ono što me čeka kada se oprostim?' Sada ćemo se nekako vratiti na trening i vidjet ćemo. Ali, sve je još uvijek nejasno. Mislio sam da ću na kraju sezone sebi priuštiti zadovoljstvo da odigram još jednu godinu u nekoj drugoj ligi, naprimjer Italiji, ali sada ne znam. Šanse su najveće da ne bih igrao pred publikom i kakva mi je to onda motivacija? Zašto otići u Italiju kada će mitski stadioni kao što su Olimpico ili San Siro biti zatvoreni", pita se Zabaleta.

Inače, Argentinac je danas član West Hama u čije redove je stigao prije tri godine iz Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.