Jedan ljekarski savjet promijenio je život Agueru: Rekao mi je to, a ja sam pomislio 'auuuu'
Foto - EPA

Aguero ispričao priču

Jedan ljekarski savjet promijenio je život Agueru: Rekao mi je to, a ja sam pomislio 'auuuu'

M. Šljivak

Sergio Aguero već devet godina nosio dres Manchester Cityja.

Omaleni Argentinac postao je apsolutna legenda Građana, a tvrdi da je na vrhunskom nivou ostao jer se odrekao roštilja i argentinskog bifteka zbog kojih je dobija na kilaži.

"Mislim da je to bilo između 2013. i 2016. godine. Nisam mogao dobro da se prilagodim ishrani, osjećao sam vrtoglavice na terenu i znao sam da nešto moram mijenjati. Upoznao sam italijanskog doktora i u razgovoru s njim sam promijenio mišljenje. Rekao mi je da samo jednom nedjeljno jedem meso i nije mi bilo drago zbog toga. Pomislio sam: Auuuu", rekao je Aguero za TyC Sport i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Padao mi je pritisak tokom utakmica i osjećao sam se loše. Svi su govorili da je to od pilula i lijekova protiv upala. Uvijek sam to uzimao i na kraju je sve bilo zbog težine. Imao sam viška, a pola kilograma u fudbalu čini razliku. Trenutno sam na 79,5 kilograma, a tada sam imao 82.3", istakao je Argentinac.

Kun je za City nastupio 368 puta i postigao je 254 gola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi