Na izlaznim vratima Dinama

Emir Dilaver pravi transfer karijere?

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Dilaver mogao bi od naredne sezone igrati za Fenerbahče.

Nakon što je Nenad Bjelica raskinuo ugovor s Dinamom, mediji u Hrvatskoj odmah su se raspisali da sa Maksimira odlazi i Dilaver koji mu je bio 'desna ruka' i posebno privržen igrač.

Fudbaler iz Tomislavgrada je zahvaljujući sjajnim igrama došao do vrijednosti od četiri miliona eura, a kako mu ugovor ističe u ljeto 2021. godine, nadolazeći prijelazni rok je šansa za Dinamo da na njemu zaradi pristojan novac.

A potencijalni kupac bi mogao biti, ni manje ni više, nego Fenerbahče. Poznato je kako bi klupu ovog turskog velikana trebao preuzeti upravo Bjelica, a tamošnji FotoMac otkrio je da se Dilaver nalazi na njegovoj listi želja i da bi rado po četvrti put u karijeri sarađivao s njim.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iz Dinama bi Bjelica i Mislava Oršića kojeg je od praktički zaboravljenog igrača iz Južne Koreje doveo blizu reprezentacije, a na meti su i Dario Melnjak iz Rizespora te Hajdukov kapiten Josip Juranović.

Dilaveru transfer karijere ovisi, dakle, od toga hoće li Bjelica postići dogovor sa Fenerbahčeom. Konkretnih pomaka u pregovorima nema, svaka strana je dala svoje uvjete, sada svi čekaju i nagađaju...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.