Danas novi sastanak sa klubovima

Ping-pong: Država na Savez, Savez na državu

Samir Mlaćo

Sinoć je putem video konferencijske veze, a pod predsjedavanjem predsjednika NS/FS BiH Elvedina Begića, održana 49. sjednica IO NS/FS BiH kojoj su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora.

Na sjednici je posebno razmatrana mogućnost nastavka i organizacije završnice prvenstvenih i KUP takmičenja.

Odluka nije donesena. Iz Saveza su istakli da slijede propisane smjernice, no da odluke ne mogu donijeti bez prethodne dozvole nadležnih organa vlasti.

"NS/FS BiH je u cijelosti posvećen razradi potencijalnih modaliteta odigravanja utakmica u narednom periodu i završetka takmičenja na sportskom terenu.

Kao društveno odgovorna organizacija, NS/FS BiH će i dalje pratiti, poštovati i sprovoditi sve odluke nadležnih organa, tako da niti jedna odluka o nastavku takmičenja koja su pod ingerencijom NS/FS BiH neće biti donesena bez prethodne dozvole nadležnih organa vlasti na državnom i entitetskim nivoima. Kao udružena asocijacija UEFA, NS/FS BiH je obavezan slijediti propisane smjernice u cilju pripreme, organizacije i održavanja utakmica u narednom periodu, posebno vodeći računa o rokovima koji su dostavljeni svim nacionalnim savezima sa okvirno utvrđenim datumima za završetak nacionalnih takmičenja", istaknuto je iz krovne kuće našeg nogometa.

Danas će biti održan novi sastanak čelnika Saveza i predstavnika premijerligaša, a mnogo toga  naravno zavisi od samih klubova. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potvrdio je to i danas u razgovoru za SportSport.ba Goran Čerkez, član Kriznog štaba federalnog Ministarstva zdravstva.

"Mi možemo reći epidemiološka situacija je bolja i odrediti mjere, a druge vrste rizika moraju preuzeti klubovi, oni će na kraju biti ti koji će odlučiti da li će nastavka sezone biti ili neće", naveo je između ostalog Čerkez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.