Premijer liga BiH se nastavlja 7. juna, a završava 26. jula?

Neslužbeni plan NFSBiH

Premijer liga BiH se nastavlja 7. juna, a završava 26. jula? · Saznajemo

A. Čaušević

Na današnjoj video konferenciji predstavnika NFSBiH i klubova Premijer lige predstavljen je neslužbeni plan o nastavku fudbalske sezone u BiH. 

Plan NFSBiH je da se sa trenažnim procesom započne između 8. i 10 maja. Trenažni proces bi bio podijeljen u tri faze. Nekoliko dana bi se treniralo invididualno, dok bi fudbaleri u grupama od pet igrača počeli trenirati od 13. maja, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Kolektivni treninzi bi prema sadašnjem planu mogli početi 25. maja i trajali bi dvije sedmice, što znači da bi Premijer liga ponovo trebala startati 7. juna.

Do kraja sezone ostalo je da se odigra 11 ligaških kola te mečevi polufinala i finala Kupa BiH. Organizacija utakmica bi bila svedena na minimalan broj prisutnih osoba i, naravno, igralo bi se bez prisustva publike.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da bi ovaj plan bio zvanično potvrđen potrebno je da dobije saglasnot nadležnih organa, odnosno entitetskih ministarstava zdravstva te kriznih štabova.

Inače, NFSBiH je dužan da UEFA-i do 25. maja dostavi plan o nastavku takmičenja, tačnije tačan datum i format u kojem će se odigrati preostali dio sezone.

Top Komentari

PlavaPorodica
O naprijed Željo do pobjede!
9 12
nkj
a prijelazni rok?? cemu se sastaju ako nista ne mogu dogovorit i jasno definisat, 50 sjednica je potrebno razvuci malo dnevnice uzet...pa ja
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti