EPA

Treći Austrijanac na Meazzi?

Bayernova ikona karijeru nastavlja u Italiji?

David Alaba, iako ima tek 27 godina na leđima, definitivno se ubraja među Bayernove ikone.

Austrijanac je iz Beča kao 16-godišnjak došao u Bayern i dosad je za prvi tim odigrao skoro 400 utakmica, no sada je otvoren i za nove izazove u karijeri.

Potvrdio je to i sam Alaba, čije se ime odmah počelo dovoditi u vezu s najvećim klubovima današnjice, a posljednji u nizu s kojim se povezuje je - Inter.

Mediji u Italiji tvrde da su se Nerazzurri ozbiljno uključili u priči i da čine sve kako bi Alabu doveli na Giuseppe Meazzu, a iza svega, naravno, stoji Antonio Conte koji ga je želio i dok je vodio Chelsea.

"Conte vjeruje da bi se Alaba sjajno uklopio u njegov sistem", navodi se.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Problem po Inter predstavlja što Alabu još prate španski velikani Barcelona i Atletico Madrid.

Inače, fudbaleri iz Austrije se dosad nisu najbolje snalazili u Interu. Godinu dana u klubu je proveo Marko Arnautović, za kojeg je Mourinho govorio da je 'sjajna osoba s mentalitetom djeteta', a brzo je otišao i Valentino Lazaro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.