Trebali su slaviti titulu

Svaki navijač Liverpool je živio za današnji dan, ali agonija će još malo potrajati

Endin Čaušević

Fudbalska sezona u skoro cijeloj Evropi prekinuta je prije skoro dva mjeseca, ali se sve lagano vraća u normalu.

Većina liga u Evropi će se najvjerovatnije nastaviti, te ćemo konačan rasplet situacije dobiti na terenu. No, postoje i lige koje su odlučile da sve prekinu i završe prema trenutnoj tabeli.

Ipak, nakon što je potvrđeno da se Bundesliga vraća narednog vikenda vratila se nada da će većina liga krenuti tim putem. Španci i Italijani bi trebali sezonu nastaviti narednog mjeseca, a očekuje se i početak engleskog Premiershipa.

Klubovi u Premiershipu žele da se sezona nastavi bez obzira na sve jer je zaista veliki novac u igri. Što se tiče borbe za prvaka tu je skoro već sve riješeno, te Liverpoolu treba još nekoliko bodova da sve i teoretski zaavrši.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, borba za Evropu i opstanak je u centru pažnje i zbog toga klubovi žele da se sve odluči na terenu. Zanimljivo da je sezona u Engleskoj trebala biti završena ovog vikenda, a današnji dan su navijači Liverpoola čekali cijelu godinu.

Naime, Liverpool je danas na Anfieldu trebao igrati meč posljednjeg kola i proslaviti titulu prvaka Engleske nakon 30 godina čekanja. No, ova proslava je odgođena barem neko vrijeme, ali svima je gotovo jasno da će titula u svakom slučaju stići na Anfield.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.