Foto - EPA

Slomio stopalo

Nimalo lijepe vijesti za Luku Jovića: Čeka ga višemjesečna pauza

Midhat Šljivak

Srbijanski napadač Luka Jović slomio je stopalo i za njega je ova sezona završena.

Fudbaler madridskog Reala prešutio je klubu kako se povrijedio u Beogradu, gdje je trenirao u kućnom karantenu i s povredom se vratio u Madrid.

Nakon prvog treninga u klubu požalio se na bolove. Ispostavilo se na kraju kako je slomio stopalo, a Jović je nakon ovog poteza izazvao veliki gnjev navijača, kluba i medija u Madridu.

Danas su stigle i informacije i o težini povrede. Španski mediji su objavili kako će Jović na pauzu od tri mjeseca i na njega Zinedine Zidane neće moći računati u preostalom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Planirani nastavak sezone u La Ligi zakazan je za 12. juni. Nema dileme da Jović neće moći da odigra preostali dio, a u pitanju je i njegov ostanak u klubu.

On je ove sezone nastupio 24 puta za Kraljeve i ima učinak od dva gola i dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.