Casemiro je Realov prioritet ovog ljeta

Brazilcu ističe ugovor za godinu dana

Casemiro je Realov prioritet ovog ljeta

Uprava Real Madrida imat će pune ruke posla kada prođe pandemija Covida19.

Kraljevi u svojim redovima imaju nekoliko jako važnih igrača kojima ugovor ističe za godinu dana. Isti su trebali biti produženi još u martu ili aprilu, ali aktuelna zdravstvena situacija je sve stopirala.

Među igračima kojima ističe ugovor u ljeto 2021. godine su Casemiro, Sergio Ramos, Luka Modrić, Lucas Vazquez i James Rodriguez.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Casemiro će biti prioritet u narednim mjesecima. Uprava Los Blancosa ponudit će mu ugovor do ljeta 2023. godine i očekuje se da će on isti potpisati prije početka naredne sezone.

Situacija s Lukom Modrićem i Sergijem Ramosom je komplikovanija. Obojica su u poznim igračkim godinama i Real će im vjerovatno ponuditi samo jednogodišnje produženje, odnosno ugovore do ljeta 2022. Što se Modrića tiče, za njega je vjerovatna opcija odlaska u MLS, dok će Ramos govoro izvjesno ostati u Madridu. Što se njega tiče, klub bi mogao napraviti iznimku i ponuditi mu nešto duži ugovor iako to nema običaj raditi kada su u pitanju igrači od preko 30 godina. Ipak, Ramos je 14 godina u klubu i itekako ga je zadužio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jamesu Rodriguez novi ugovor vjerovatno neće biti ni ponuđen jer Zinedine Zidane na njega odavno ne računa. Kolumbijac će ovog ljeta biti prodat kako bi se izbjegao scenariji da ode naredne godine besplatno.

Budućnost Lucasa Vazqueza ostaje upitna i ovisit će od toga da li će klub uspjeti da dovede neka pojačanja na njegovoj poziciji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi